4 tips voor mooiere foto’s tijdens de kerstborrel

Of je nu met een spiegelreflex fotografeert, of je iphone. Deze vier tips kun je altijd gebruiken om je zelfgemaakte kerstborrel foto’s tot een succes te maken.

Tip 1 Fotografeer tegen de lichten in

De cliché tip buiten is altijd dat je met de zon in je rug fotografeert, zodat je geen donkere gezichten krijgt op de foto. Met partyfoto’s van de kerstborrel is dit precies andersom: dan is het júist mooi om tegen de lichten in de fotograferen zodat er mooi veel kleur in je foto komt! Ter illustratie: In foto 1 is er geen sfeerlicht te bekennen op de achtergrond. Saai toch? In foto 2 zie jijzelf met de camera de sfeerlichten in je lens schijnen. De personen op de foto hebben de lichten in hun rug. Dit kunnen geavanceerdere discolichten zijn, maar kerstverlichting op de achtergrond zet die kerstsfeer ook goed neer!

kerstborrel-foto-geen-tegenlicht kerstborrel-fotografie-sfeerlicht

Tip 2 Durf close-up foto’s te maken

Op kerstborrels worden vaak overzichtsfoto’s gemaakt die de sfeer mooi weergeven. Durf dan nu ook eens spontane foto’s te maken van lachende mensen met een drankje in hun hand. Meestal waarderen mensen het enorm als je spontane foto’s maakt. En mocht dit niet zo zijn en mensen zijn op hun privacy gesteld… dan laten ze dit snel genoeg aan je weten.

Tip 3 Pak die ‘proost foto’ op beeld

Als het gaat om levendige social media foto’s dan willen mensen actie zien, en zien hoe druk het was. Het ‘proost moment’ is hier in uitstek voor geschikt! Deel dat enthouiasme op LinkedIn en facebook, en volgend jaar komen er weer meer collega’s naar de bedrijfsborrel!

kerstborrel-proosten

Tip 4 De kerstborrel details in the picture

“De details doen ‘t ‘m” zeggen ze vaak. Vergeet de close up beelden van de hapjes, de drankjes en de sfeeraankleding niet. Denk bijvoorbeeld aan een close up van een wijnglas met de lichtjes van de kerstboom erin weerspiegelt 😉

Toch nog een fotograaf nodig voor uw kerst- of nieuwjaarsborrel?

Last minute wil je toch nog een mooie reportage van uw kerstborrel deze week? Onbezorgd genieten, en zelf geen werk hebben aan het fotograferen tussendoor?  Ook de nieuwjaarsborrel om het jaar goed in te luiden komt er weer aan. Wilt u de dag erna met uw collega’s nagenieten van de foto’s? Neem dan vandaag nog contact op om uw wensen voor te leggen.

In 2018 meer bedrijfsfotografie tips ontvangen?

Tips die je tot nadenken zetten welke foto’s jouw klanten nu echt interessant vinden? Tips die jou helpen zélf betere foto’s te maken? Meld je dan nu aan voor mijn mailinglist, om wekelijks mijn nieuwe foto-artikel te ontvangen.