Culinair: food en drinks

Nieuw seizoen, nieuwe menukaart?

Een culinaire foto zegt meer dan de omschrijving op de menukaart. Zijn de gerechten voor het nieuwe seizoen weer in aantocht? Wilt u dat bij hen ‘het water in de mond loopt als ze de menukaart zien’? Zorg voor een representatieve menukaart en online beelden op de website met Silvia’s culinaire fotografie!

Wat kan ik voor u betekenen als culinair fotograaf?


“Mijn uitdaging om u het water in de mond te laten lopen. Met uiterste zorgvuldigheid en aandacht fotografeer ik de food en drinks van hun beste kant, met representatieve structuren, vormen en kleuren. Als culinair fotograaf focus ik mij op sfeer, details en passende stijl.”

  • Sfeer

    Het belangrijkste is dat de sfeer en cultuur van uw restaurant in het beeld terug komen.

  • Styling

    Vanuit de bedrijfssfeer die terug dient te komen in de foto, komen we tot een passende scene. Wordt het een steriel witte achtergrond of een restaurant scène? En hoe dekken we de tafel dan? Wel of geen glas of tafel? Welke sfeerattributen op tafel? Vanuit nauwe afstemming komen we tot een passende scène. Van chique, naar eenvoudig, naar speels; afgestemd op uw bedrijfscultuur en wensen.

  • Details

    Of het gerecht verrassend smakelijk van het beeld knalt is afhankelijk van de kleinste details. Arrangeren van het gerecht doet de kok. Echter een nauwkeurige finishing touch is van groot belang. Silvia herschikt indien nodig onderdelen van het gerecht. Daarnaast bepaald ze de optimale compositie van welke kant de foto genomen word. Hiernaast zorgt Silvia natuurlijk voor haarscherp beeld en volle, heldere kleuren.

Culinaire fotografie met studiolicht of sfeerlicht op uw locatie

Er bestaan diverse soorten licht. De soort licht waarvoor gekozen wordt heeft effect in hoeverre er een sfeervolle, huiselijke of juist meer steriele strakke sfeer wordt neergezet.

“Met uiterste zorgvuldigheid stem ik de wijze van belichten af op uw wensen.”

Natuurlijk sfeerlicht


Natuurlijk licht heeft het effect van een gezellige ‘huiskamer sfeer’ of romantische sfeer met kaarsjes. Vanaf statief kan iedere belichting bewerkstelligd worden. Het voordeel is dat met natuurlijk licht mooie zachte schaduwen in uw gerecht zijn. Dit komt de smakelijkheid zeker ten goede.

Studio belichtingKiest u voor studiobelichting dan bouw ik op ieder gewenst tijdstip en locatie constant licht, en flitslicht op. Heel gericht kan dan licht toegevoegd worden aan het gerecht.