Fotografe Silvia van Uden

“Sinds 2012 verras ik ondernemers met mooie resultaten voor hun bedrijfs- en evenement reportages. Mijn missie is om spontaniteit, actie en krachtige details op beeld te vangen. Bedrijfsbeeld met beleving!”

Mijn passie

Mijn drive voor de bedrijfsfotografie komt voort uit mijn enorme passie als natuurfotograaf. In mijn jeugdjaren focuste ik me op de pareltjes van de natuur. De kleinste, verborgen details wilde ik zichtbaar maken voor anderen. Deze lijn heeft zich doorontwikkeld en ik heb mijn werkveld verbreed. Nu focus ik me op de pareltjes van het bedrijfsleven.


Mijn fotomissie

Waarom fotografeer ik?

Ik kick erop om mensen en onderwerpen in hun spontaniteit en verborgenheid te fotograferen.
Ik breng enorm graag de spontane acties en details in beeld die voorbijgangers niet zien.
Mijn missie als fotograaf is om van mensen écht hun talenten en krachten te laten zien.

Waarom fotografeer ik binnen de zakelijke sector?

Als fotograaf ben ik gestart vanuit mijn passie voor fotografie. Maar hoe mooi is het als ik met mijn passie andermans krachten en talenten kan uitvergroten?! In de bedrijvensector ontmoet ik zeer gedreven ondernemers en veel mooie evenementen en initiatieven. Zij verdienen de spotlight!

Mijn ervaring als fotograaf

Sinds 2012 ben ik werkzaam als fotograaf voor diverse klanten. Voor de Radboud Universiteit maakte ik in deze startfase fotoreportages van de open dagen en lezingen voor brochures en online communicatie. Tijdens mijn studietijd als Social Worker heb ik bij diverse praktijkplekken fotoreportages gemaakt van en vooral ook mét de cliënten in de woon- en dagopvang instellingen. De fotografie bleef naast mijn studie altijd een rode draad vormen; van foto-opdrachten tot cursussen en foto-uitstapjes. Hobby en werk raakte steeds meer in elkaar verweven. Na mijn afstuderen in 2014 is mijn fotografiebedrijf een feit geworden. Yes!

Brede bedrijfsbranche

Mijn fotografie werkzaamheden zijn niet branche gebonden. Ik heb inmiddels al binnen zeer uiteenlopende sectoren gefotografeerd. Iedere branche vraagt haar eigen specifieke benadering. In iedere branche is vraag naar zakelijke portretten, website foto’s of ander soort reclame foto’s. Dit loopt uiteen van de ICT branche, tot de horeca, de consultancy, cultuur en sport, de retailhandel en de dienstverlening branche. Dit is ook de dynamiek van mijn werk; veel denkwijzen, activiteiten en bedrijfsculturen breng ik in beeld.

Branche Zorg en Onderwijs

Eén sector draag ik toch een betrokken fotografisch hart toe, namelijk Zorg en Onderwijs. En waarom dan? Ik ben afgestudeerd aan de SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Gedurende mijn studie en mijn jaren werkervaring heb ik praktijkervaring opgedaan binnen de thuiszorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en jeugdzorg. Mensen zijn me 2 jaar geleden ook wel ‘de zorg fotograaf’ gaan noemen. Waarom dan? Omdat ik me thuis voel in ‘dit wereldje’. Ik krijg er energie van om te werken tussen de dynamiek van begeleiders, cliënten, leerlingen en onderwijzers. Ik maak contact en voel aan waar ik me kan bewegen en fotograferen. Op deze manier breng ik altijd die interactie en spontaniteit op een natuurlijke manier in beeld. Als fotograaf begrijp ik deze zorgwereld.

Hoe werk ik samen met u?

Open communicatie en betrouwbaarheid staan bij mij voorop in de samenwerking.
Ik doe wat ik zeg, en zeg wat ik doe.

Lees op de referentie pagina wat mijn klanten over mij en mijn manier van werken zeggen.