Portretfotografie

Silvia’s werkwijze in de portretfotografie

Voor Silvia is een portret meer dan een technisch goede foto. Silvia vind het belangrijk dat de uitstraling van de persoon en setting klopt bij wie deze persoon ook écht is. Zoeken naar de essentie van de persoon, en deze kracht op beeld laten zien. Inspelen op spontane, kleine actiemomenten. Een ontspannen blik, enthousiast of doordringend, een portret van wie degene is. Dat is waar Silvia’s portretfotografie voor staat.

Van zakelijk tot particulier

Portret fotografie kan op verschillende manieren worden ingezet. Voor bedrijven om de medewerkers volwaardig in beeld te brengen voor de website, het intranet en andere presentaties. U als ZZP’er zoekt een reeks portretten om te gebruiken op uw website, in een magazine artikel of op facebook. En als particulier zoekt u misschien naar een mooi portret van uw moeder of kinderen?
Bij ieder portret zoekt Silvia naar een persoonlijke setting voor ontspannen foto’s. Silvia zorgt er altijd voor dat de persoon op zijn/haar gemak op de foto staat. Ook als iemand het niet gewend is / denkt dat hij niet fotogeniek is. En dát zie je.

Silvia’s portretten kenmerken zich door:

  • Puurheid

    Foto’s waarvan u zegt: ‘Ah ja, dat ben ik echt, ik herken mezelf van mijn beste kant!’ Ontspanning is hierin het toverwoord. Silvia neemt de tijd voor u.

  • Mooie belichting

    zacht natuurlijk daglicht of daglichtlampen van de studio op locatie. Een mooie, lichte maar bewolkte dag leent zich uitstekend om buiten mooie foto achtergronden te zoeken. Gebruik makend van zacht daglicht, met fijne of grovere structuren wazig op de achtergrond maken het portret af. Indien u graag voor een specifiek achtergrond binnen gefotografeerd wordt, past Silvia de beste studiobelichting af op uw gewenste locatie.

  • Diverse mogelijkheden qua locatie

    Belangrijk is dat de achtergrond en locatie past bij wat u als persoon wilt uitstralen in uw portret. Indien u concrete wensen wordt dit vooraf afgestemd en locatie bepaald. Anders adviseert en stemt Silvia dit op het moment zelf met u af.

Mijn fascinatie voor portretfotografie

Mijn fascinatie voor het fotograferen van portretten werd getriggerd door het boek ‘The upside van Down’. Een boek met geweldige portretten met kinderen met het Syndroom van Down. Puurheid springt er hier uit. Dit is ook mijn portretfotografie drive: ontspanning, puurheid en genietende ogen vangen van achter mijn camera.”

Portretfoto’s laten maken?

Of u nu een groot bedrijf, ZZP’er of particulier bent. Leg uw wensen neer bij Silvia en kom er snel achter wat de mogelijkheden en ideeën zijn!
Neem vandaag nog contact op voor al uw portret foto ideeën.