Ik bied verschillende soort ‘puur kijken’ workshop. Van ‘puur kijken’ in de natuur tot creatief kijken bij jou op locatie. Lees hieronder eerst meer over mijn ‘puur kijken – natuurfotografie workshops’. Waarna de diverse creatieve workshop mogelijkheden volgen.

Puur kijken – Natuur fotografie workshop

‘Jij ziet, jij ziet wat ik niet zie!’

Door jóuw ogen kijkt niemand.
Door jóuw camera kijk jij.
Jóuw foto’s laten jouw zienswijze zien.
Jóuw foto’s zijn jóuw wereld.
Jóuw wereld is uniek.
Jij bent uniek.

Kijkopdrachten vanuit mijn Flow-S toolkit. Focus ligt op natuurfotografie, met uitstapjes naar sport (actie), creatieve en dierfotografie. Verschillende kijkopdrachten laten je telkens weer nét even anders kijken. Ze laten je ontdekken door: ‘Kijk omlaag… en laat zien wat jij ziet!’ Of ze geven je extra focus, zoals bij: ‘Maak 5 foto’s van dingen die jij interessant vind met de kleur rood.’ Of prikkelen je creativiteit door: ‘Ga op zoek naar ‘spiegels’ om je heen.
Voor mij persoonlijk is er niets mooiers en rustgevenders dan fotograferen. Daarnaast heb ik een grote passie om jongeren met een beperking te coachen. Om die reden heb ik de studie SPH afgerond. Tijdens mijn studie ben ik blijven fotograferen en toen wist ik het eigenlijk al: Ik wil deze twee werelden met elkaar verbinden. En het is me gelukt.

Voor wie geef ik deze workshops dan?

Ik geef deze ‘Puur kijken fotoworkshops’ in de natuur veel geef aan jongeren met ADHD en autisme. Even uit al die prikkels van alledag, met creatieve blik focussen in die ontspannende natuur. Maar ook ga ik maandelijks de wijk in om buurtbewoners met elkaar hún natuur in hún wijk samen te ontdekken.

En waarom ik dit? Simpel. Ik wil hen plezier en ontspanning bezorgen, temidden van de natuur. Een van de jongeren zei eens tegen me: ‘‘Met mijn camera in de hand lukt het me om op één ding te focussen, en niet naar alles tegelijk’. Het levert prachtige resultaten op. Ze zijn dan zo trots op hun foto’s, het plezier druipt er bij af. ‘Ik kijk mijn foto’s meteen samen met mij moeder als ik thuis kom, aldus één van de jongere.’ Het is heel gaaf om verborgen talenten bij mensen naar boven te halen! En niet alleen talenten, maar ook hoe zij al persoon over dingen nadenken en de wereld om hun heen zien. Beelden maken meer duidelijk over wie je bent en hoe je de wereld ziet, dan woorden kunnen vertellen.

Puur Creatief kijken – workshops

Jouw poppetjes verhaal

Creëer jouw levensechte illusies met de simpelste lego poppetjes en mijn Flow Studio box.

Light Painting

Enig idee wat jij al kunt doen met fietslampjes, en een app op je telefoon? Tekenen met licht is voor iedereen weggelegt!

Stop Motion actie

Met de PicPac app kun je actief aan de slag gaan met een Stop motion. Van het gebruik van popptjes en draaiende stoelen, tot de deelnemers zelf die zichzelf laten draaien op de grond.

Donkere straatfotografie

Ooit eens bedacht wat je met schaduwen, felle straat lantaarns en rijdende auto’s kan doen?

‘Ik vind het leuk om bij een groepje te horen die het ook leuk vinden om foto’s te maken’.
‘Met mijn camera in de hand kijk en zoek ik heel rustig naar één ding, en niet naar alles tegelijk’.